2005-09-29 00:15:01• hírek • Szatmár.ro

Helytállni az ágyban

22290920051.jpgHa nincs minden rendben a férfiassággal, azon átlagosan minden második kapcsolat megbukhat

A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája, és akár szakításhoz is vezethet, ha nincs minden rendben az ágyban - derült ki egy friss hazai felmérés adataiból. Mégis úgy tűnik, a magyar férfiak még mindig nem veszik elég komolyan a problémát, kevesen fordulnak orvoshoz, és ennek köszönhetően még kevesebben kezdenek bele a megfelelő kezelésbe.

A Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport az elmúlt hónapokban készített online kutatása arra kereste a választ, hogyan befolyásolja az érintettek párkapcsolatát, szexuális életét a merevedési zavar, mikor és milyen megoldási lehetőségeket kerestek, és találtak az érintettek.

Gyakran felmerül a kérdés, hogy mitől függ egy párkapcsolat tartóssága. Elfogadjuk vagy nem, a harmonikus szexuális élet meghatározó tényező ebben a kérdésben, derült ki a kérdésekre adott válaszokból. Minden második válaszadó (49%) úgy nyilatkozott, hogy ez a hosszantartó kapcsolat egyik feltétele, sőt a férfiaknak valamivel fontosabb a szex, mint a nőknek. Elenyésző volt azok száma, akik szerint a kapcsolat tartósságát nem befolyásolja, mi történik az ágyban (6,3%). Ők a családi élet más területeit, a munkát, a karriert vagy a káros szenvedélyeket jelölték, meg mint a párkapcsolat megromlásának okát.

A kitöltők szerint tartós párkapcsolatban a hűtlenség leggyakoribb oka, hogy valamelyik partner újdonságra, kalandra vágyik (44,3%), ezt követi az egymás iránti vonzalom csökkenése (39,6%). Harmadik helyen említették, hogy a hűtlenség kiváltója lehet, ha a férfi nem tud teljesíteni az ágyban, így a nő máshol keres boldogságot (19,5%).

Ha nincs minden rendben a férfiassággal, azon átlagosan minden második kapcsolat megbukhat (az esetek 53,5 százalékában vezethet szakításhoz) – vélik a kutatásban résztvevők, sőt minden negyedik válaszadó szerint akár az esetek 70 százalékában szakításhoz vezethet, ha potenciazavar miatt megromlik a szexuális kapcsolat.

Bár jelentős volt azok aránya, akik már tapasztaltak merevedési zavart, közel sem voltak annyian, akik az orvosukat is felkeresték problémájukkal. Az érintettek (akik már találkoztak a problémával) fele a kérdőív kitöltéséig nem fordult orvoshoz, és nem kezdett el semmilyen terápiát (55,7%), sőt a budapestieknél ez az arány meghaladta a 67,8 százalékot.

Úgy tűnik, a potenciazavar még mindig tabutéma Magyarországon, a legtöbben nem beszélnek róla, vagy nem rendelkeznek elegendő információval. Ez az elhárító szemlélet nem változott a témában korábban folytatott felmérések óta, annak ellenére sem, hogy ma már az interneten vagy telefonon is anonim módon juthatnak naprakész információhoz az érintettek.

A kutatás eredményeiből kiderül, hogy még mindig alacsony azoknak a száma, akik élnek a lehetőséggel, és ismét természetessé válik számukra az örömteli szexuális élet. Az anonim tanácsadás és információszolgáltatás sok férfi számára bátorítást ad ahhoz, hogy orvosi segítségért folyamodjanak, amire nagy szükség is van, mivel sokszor akár 1,5-2 év is eltelik, mire orvoshoz fordul az érintett. Már interneten és telefonon keresztül is elérhető diszkrét tájékoztatás, ezeket érdemes felkeresni.(forrás: Informed)

Stop!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: